08.12.2016

Jak zjistím můj rozměr pneu?

pneumatika_znaceni_pneu_nejkola.jpg
Chcete si objednat nové pneu a nevíte jaký rozměr máte zadat do vyhledávače ? Možnosti jak zjistit Váš rozměr pneumatik jsou dvě, ale POZOR ať neuděláte chybu!

První možnost je opsat si rozměry přímo z pneumatiky na Vašem autě, ale i to není 100%. Může se stát, že v minulosti někdo omylem zaměnil rozměr a vy dále nevědomky objednáváte stejný rozměr špatně. Dobře to známe z praxe, kdy si naši zákazníci objednají konkrétní rozměr pneu dle svého původního na voze a pak nastane problém např. na technické kontrole. Proto doporučujeme ověřit rozměr pneu i s druhou možností viz níže.

Druhá možnost je zkontrolovat rozměr pneu ze zadní strany velkého technického průkazu vozu. Většinou se jedná o řádek 20 a 21. Nesmíme však zapomenout na dolní část druhé strany, kde mohou být dopsány další rozměry pneumatik a kol v části: DALŠÍ ZÁZNAMY. Pokud Vám rozměr pneu sedí jak s technickým průkazem tak s údaji na pneumatice, můžete si bez problému objednat nové pneu. V případě, že je v technickém průkazu více variant pneu je dobré se řídit dle průměru disku, na který chcete nové pneu kupovat.